Endodonție

Un tratament corect executat înseamnă un dinte salvat! 

Procedurile endodontice sunt adesea cunoscute sub numele de „tratamente de canal”, iar scopul lor principal este să salveze dinții care sunt afectați de carii profunde, inflamații ale pulpei sau infecții la nivelul rădăcinii.

Endodonția de vârf realizată cu ajutorul microscopului dentar reprezintă o abordare avansată în tratarea afecțiunilor endodontice. Microscopul dentar oferă medicului o vedere extrem de detaliată și precisă a canalului radicular și a structurilor interne ale dinților, permițându-le să efectueze tratamente cu acuratețe și eficiență sporite.

De altfel, tratamentele adecvate ale pulpei dentare, realizate de către medici specializați în endodonție, reprezintă temelia esențială pentru succesul unui tratament stomatologic complex.

Aplicarea standardelor moderne asigură eficacitatea acestor tratamente: utilizarea digei dentare pentru izolare (cunoscută și sub denumirea de „rubber dam”), monitorizarea sub control radiologic și electronic (cu ajutorul apex finder-ului), utilizarea instrumentarului rotativ și magnificarea vizuală (cu ajutorul microscopului și lupelor endodontice). Aceste tehnici avansate nu numai că fac tratamentele mai sigure, dar reduc semnificativ și durata acestora, eliminând necesitatea unor ședințe suplimentare.

Astfel, prin adoptarea unor astfel de standarde și tehnologii moderne, putem oferi tratamente endodontice mai precise, mai eficiente și mai confortabile pentru pacienții noștri.

Pune STOP dinților pierduți din cauza cariilor profunde

Solicită o programare

Formular programari