Albirea dentara cu LASER

Ce este albirea cu LASER?

Este o procedura de cosmetica dentara care imbunatateste dramatic stralucirea dintilor tai, facandu-i cu pana la 10 nuante mai albi. O substanta (agent de albire) este aplicat pe dinti, albirea fiind initiata si grabita prin actiunea laserului, rezultatul fiind rapid si evident. Albirea dentara cu LASER este un tratament sigur si eficient, aprobat de FDA (Food and Drug Administration SUA). Folosim laserul EPIC X de la Biolase, SUA, cel mai de incredere LASER dioda din lume, aprobat si el de FDA.

 

Cum functioneaza?

Este un proces precis si deloc lung. Mai jos sunt explicati in detaliu pasii.

Pregatirea

Culoarea initiala a dintilor tai este determinata, folosind o cheie de culori. Se fac fotografii pentru compararea situatiei initiale cu cea finala. Buzele sunt protejate cu un retractor, care face procedura si mai comoda. Ochii pacientului si personalului sunt protejati cu ochelari speciali de protectie impotriva laserului.

Procedura

Un gel protector (diga lichida) se aplica pe gingii, pentru a le proteja de actiunea substantei de albire. Agentul de albire se aplica pe dinti. Asupra lui va actiona laserul, pentru a activa albirea in profunzime a smaltului. Procedura dureaza aproximativ 45 de minute. Pacientul este monitorizat in permanenta, pentru a mentine uscate si in siguranta tesuturile moi si pentru a detecta semne de sensibilitate.

Dupa albire

Dupa tratament trebuie sa eviti alimente si bauturi colorate timp de cateva zile, pentru ca smaltul este mai susceptibil sa absoarba pigmentii, iar dintii pot fi mai sensibili la rece (inghetata, bauturi reci etc.)

 

Cum se mentin rezultatele albirii cu LASER?

Conform Academiei Americane de Stomatologie Cosmetica, rezultatul albirii profesionale poate dura intre 6 luni si 2 ani. Iata cateva sfaturi pentru a va mentine dintii albi cat mai mult timp. Evitati alimentele si bauturile pigmentate, care pot pata dintii in timp (cafea, vin rosu, bauturi carbogazoase etc) Beti cu paiul pentru a reduce efectul bauturilor care pateaza dintii. Spalati dintii cu o pasta de albire. Vizitati regulat stomatologul pentru proceduri de curatare si controale.

 

Ce trebuie sa mai stiu despre albirea cu LASER?

Nu toti pacientii pot beneficia de acest tratament cosmetic spectaculos. Numai stomatologul dumneavoastra va poate spune daca sunteti un candidat viabil pentru albirea cu LASER. In functie de gradul initial de colorare a dintilor, e posibil sa fie nevoie de mai multe sesiuni de tratament.

Before 3After
Pacient nou